lunes, 28 de febrero de 2011

Un cap de setmana interessant!

 
Després d’una setmana d’inactivitat, va arribar el cap de setmana i la veritat és que no ha estat gens malament. Aquesta setmana vaig pujar cap a la Pobla el dissabte i què millor que arribar i sortir a pedalar una mica.
Sortida de tarda, típica de quan no hi ha temps per fer grans coses. Anada i tornada a Campdevànol, uns 50 quilòmetres amb una temperatura més que agradable i a ritme alegre, i és que quan no hi ha temps per fer quilòmetres, s’agraeix fer una tirada més curta i a bon ritme, que quan arribis a casa estiguis cansat.
Però qui havia de dir que aquella tant bona temperatura del dissabte per la tarda, passaria a ser ja de cara a diumenge un fred intens, amb rufagada i vent del nord, gens fluix per cert.
Diumenge pel matí havíem quedat amb el Xavi (Beiru) per anar a fer una volteta, de característiques normals pel que fa a l’època en la que ens trobem.
Vam quedar que jo miraria el temps a les 6 del matí per tal de poder-lo avisar en cas de mal temps i així estalviar-se el viatge. Però a les 6 del matí estava tot calmat i el fred no era excessivament intens (el vent no deixa baixar la temperatura, però augmenta la sensació de fred). 
Al voltant de les 9 del matí, ens trobem amb el Xavi al barri del Firal de la Pobla. El temps havia empitjorat molt, la temperatura no era molt baixa per ser les 9 del matí, uns 8º, però el vent era fort cosa que feia que s’acusés molt més el fred.
Comencem a pedalar direcció Gombrèn, encarant les primeres pujades del dia. Anem fent a bon ritme, tot xerrant. Coronem Merolla.


   

Fins aquí el vent no s’havia fet notar gaire. Encarem la baixada cap a Gombrèn, on el fred es feia notar. El tram de Gombrèn a Campdevànol el vent venia a favor (cosa molt rara...) i els quilòmetres passaven molt ràpid. Arribem a Ripoll encara amb vent bastant a favor. Una vegada a Ripoll ens dirigim cap a Sant Joan de les Abadesses. Aquest tram personalment sempre se’m fa una mica pesat i aquesta vegada no va ser diferent, tot i que l’aire tampoc no venia de cara.




Encarem el Coll de Santigosa. La pujada és bastant tranquil·la, no trobem gairebé cotxes, només algunes motos de gent que van a fer trial per la zona. Comencem al pujada tranquil·lament, no és dura i podem anar petant la xerrada. A poc pel final m’avanço una mica i aprofito per fer una foto de l’arribada del Xavi a dal al coll. Fem la foto de rigor i continuem.



Continuem cap a Coll de Coubet i empalmem amb els últims 2 o 3 km de la vessant del Coll de Canes per Olot. Amb un moment coronem.




El vent començava a ser bastant fort i tocava de cara, era d’imaginar que si d’anada tocava de cul, de tornada passaria el contrari, i així va anar, havia arribat l’hora de patir.
Encarem la baixada cap a Vallfogona i Ripoll sense deixar de pedalar ja que el vent ens frenava bastant. Travessem Ripoll i pujant cap a Campdevànol la velocitat del vent continuava augmentant, costava molt avançar. 
El temps es complicava per moments, els núvols de rufagada guanyaven terreny i poc abans d’arribar a Gombrèn queien les primeres volves de neu.




Continuem pedalant entre vent i neu fins que passat Gombrèn sembla que el temps es comença a comportar, deixa de nevar i el sol sembla que escalfi una miqueta més. Abans d’arribar a Merolla em torno a escapar una mica, poc després ens retrobem de nou a dalt del coll.
Ara ja només tocava pedalar els últims 9 km de baixada amb un parell de repetxons.
Al final ens va quedar una molt bona sortida, amb uns 95 km i 1300 de desnivell, amb la duresa incrementada a causa del vent. No va estar gens malament, les sensacions van ser molt bones i esperem poder repetir sortides com aquesta, ara bé, si pot ser sense vent millor!

Només em queda agrair al Xavi per haver pujat, tot i el mal temps! Si voleu veure la seva crònica i les seves fotos només heu de visitar el seu blog.

Aquest és el resultat final de la sortida:



Salut a tothom i que el ritme no pari!




1 comentario:

  1. Bona sortida la que vam fer! Es nota que a vosaltres us toca fer muntanya si o si quan sortiu, perque tot i que ahir no vas apretar gaire, al final em deixaves enrere amb facilitat.

    Espero coincidir força amb vosaltres ja que m'ho passo molt bé i les sortides per allà dalt son molt interessants.

    ResponderEliminar